dilluns, 18 de novembre del 2013

Avesedari?


Davant de la preocupació de diferents persones per les dificultats de lectura d'alguns nens i nenes i l'abordatge que es feia d'aquestes en el context educatiu actual, van decidir formar al 2008 una associació sense ànim de lucre que tractés aquesta problemàtica. Aquesta associació es troba en un poble del Baix Llobregat (Barcelona).

Es plantegen tres objectius principals:
  • Fer difusió i sensibilització de l’existència de dificultats de l’aprenentatge i dels seus efectes sobre els nens que las presenten.
  • Fer recerca per tal de desenvolupar materials i procediments que permetin treballar amb aquestes dificultats minimizant-les i fins i tot superant-les.
  • Apropar aquests materials, a traves de la eina Glifing, als nens que hi tinguin un accés més restringit per situació socio-econòmica o recursos de recolzament familiar.

Quan parlen de dificultats de lectura es refereixen a nens i nenes amb problemes en l'aprenentatge, caracteritzats per una lectura molt lenta o lenta que els requereix molts esforços, aquestes dificultats es coneixen com a trastorn de lectura (DSM-IV-R) o dislèxia.

Els membres de l'associació van veure que els actors 1 “els alumnes”, presentaven dificultats de lectura, tot i tenir uns nivells d'intel·ligència normal.

Els tutors/es d'aquests infants, serien els actors 2 als quals els manca informació per tractar les dificultats que els alumnes presenten davant la lectura.

Avesedari va analitzar en diferents escoles les competències que s'esperen d'un bon lector, segons la literatura científica, i quines eren les mancances amb els nens i nenes amb dificultats. A partir de les observacions es van elaborar uns materials per treballar els aspectes que calia entrenar en un lector amb dificultats. Aquestes materials s'engloben en el mètode Glifing.

1 comentari:

  1. Considero que hi ha poca informació al bloc per fer un seguiment acurat de les teves pràctiques.
    No fas relacions amb continguts teòrics o models d'intervenció psicopedagògica.
    Et recomano llegir les dues darreres pàgines de les orientacions d'aquesta PAC

    ResponElimina